- 1op. makaronu na łazanki,
- 1/2 kg mielonego mięsa,
- 2 cebule
- 1/2 małej kapusty - zwykłej, białej,
- 20 dag kapusty kiszonej
- liść laurowy
- ziarenka ziela angielskiego
- sól
- pieprz czarny mielony
- ziarenka kminku
- 2 kostki rosołowe
- odrobina tłuszczu do podsmażenia cebuli i mięsa.
Połowę kapusty pokroić - drobno według uznania. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać kilka liści laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego, jak ktoś toleruje to także dodać trochę kminku. Ugotować prawie do miękkości kapusty.
Kapustę kiszona pokroić, wsadzić do rondelka i ugotować do odparowania soku.
Cebulę pokroić, trochę podsmażyć na tłuszczu i dodać do gotującej się kapusty kiszonej.
Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone.
Ugotować makaron i odcedzić.
Wszystko zmieszać i jeść. Bardziej wyrafinowanym i mniej głodnym polecam przełożyć do żaroodpornego naczynia, czy co tam macie i zapiec trochę w temp. ok. 180 st. C.
Smacznego!
0 osób skomentowało:
Prześlij komentarz